nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Energirevolution kan lösa oljeberoendet

  • Annons 1

Hälften av världens energibehov och nästan 80 procent av världen elbehov kan tillgodoses med klimatsmarta lösningar. Och tekniken finns redan, det som saknas är pengar. Det skriver Greenpeace och branschorganisationen European Renewable Energy Council i en rapport. Kraftiga investeringar i förnybar energiproduktion och energieffektiviseringar kan lösa klimatkrisen och dessutom vara en ekonomisk morot för att få fart på industrin. Energirevolutionen, som de kallar den, innebär dessutom en omställning i hur vi framställer, distribuerar och konsumerar energi.

Taggar:,

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Nytt webbverktyg ska öka jämställdheten på arbetsplatsen

Ett forskningsprojekt vid Luleå tekniska universitet har utvecklat ett nytt webbverktyg, ”Förändringsrutan” ska hjälpa organisationer att få jämställdhetsarbetet att bli en del av den ordinarie verksamheten och det dagliga arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.