nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Energirevolution kan lösa oljeberoendet

  • Annons 1

Hälften av världens energibehov och nästan 80 procent av världen elbehov kan tillgodoses med klimatsmarta lösningar. Och tekniken finns redan, det som saknas är pengar. Det skriver Greenpeace och branschorganisationen European Renewable Energy Council i en rapport. Kraftiga investeringar i förnybar energiproduktion och energieffektiviseringar kan lösa klimatkrisen och dessutom vara en ekonomisk morot för att få fart på industrin. Energirevolutionen, som de kallar den, innebär dessutom en omställning i hur vi framställer, distribuerar och konsumerar energi.

Taggar:,

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Andelen biogas ökar – men minskning för fordonsgas

Ny statistik från SCB visar att andelen biogas i den fordonsgas som säljs i Sverige ökar. Ökningen är kraftig jämfört med 2016. Då var 73 procent av fordonsgasen biogas, medan man år 2017 nådde hela 86 procent. Biogasen ökar även i absoluta tal. – Det är positivt att biogasandelen ökar för varje år, här är […]

  • Annonskod Huvudspalten 4