nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Energikällan viktigare än tekniken

  • Annons 1

Det är energikällan som avgör vad som är bättre för miljön, inte tekniken. Det menar Energimyndigheten i ett yttrande till Miljööverdomstolen. Anledningen är Kritianstads kommuns överklagande av ett tillstånd till Akademiska hus syd om att ersätta fjärrvärme med en värmepump. Kristianstads kommunen hävdar att fjärrvärme är den bästa tekniken ur miljösynpunkt, men den uppfattningen delar inte Energimyndigheten. Istället menar de att det är energikällan som har störst påverkan.

– I det enskilda fallet kan en värmepump där kunden valt förnybar el vara väl så bra som fjärrvärme, säger Tobias Persson. Det går i alla fall inte att entydigt hävda motsatsen.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Vegetariskt valgodis från Alliansen

Alliansens förslag till klimat- och miljöpolitik domineras av morötter, alltså stöd av olika slag, som bonus för miljöbilar. Därmed har Moderaternas politik fått stort genomslag. Med ett grönt spår för företagande, får även Centerpartiets politik genomslag, medan några av Liberalernas och Kristdemokraternas hjärtefrågor fått stryka på foten.