nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Energikällan viktigare än tekniken

  • Annons 1

Det är energikällan som avgör vad som är bättre för miljön, inte tekniken. Det menar Energimyndigheten i ett yttrande till Miljööverdomstolen. Anledningen är Kritianstads kommuns överklagande av ett tillstånd till Akademiska hus syd om att ersätta fjärrvärme med en värmepump. Kristianstads kommunen hävdar att fjärrvärme är den bästa tekniken ur miljösynpunkt, men den uppfattningen delar inte Energimyndigheten. Istället menar de att det är energikällan som har störst påverkan.

– I det enskilda fallet kan en värmepump där kunden valt förnybar el vara väl så bra som fjärrvärme, säger Tobias Persson. Det går i alla fall inte att entydigt hävda motsatsen.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Ny metod kan revolutionera textilåtervinning

Svenska forskare kan vara på väg att förändra tekniken för återvinning av bomull. I september står textilmassaföretaget re:newcells pilotanläggning redo för att återvinna 100 procent av förbrukade bomullsplagg. Läs mer här.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Om att hushålla med begränsade resurser

krönika

”Jättebra ansats, men helt fel!”
Professor Bergström reagerade på vårt Almedalsevent om realekonomisk redovisning. Att försöka sätta pris på de obetalda kostnader som Polarbröd orsakar hade mycket riktigt stött på problem, skriver Anna Borgeryd, chefsstrateg för Polarbrödsgruppen.