nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Energikällan viktigare än tekniken

  • Annons 1

Det är energikällan som avgör vad som är bättre för miljön, inte tekniken. Det menar Energimyndigheten i ett yttrande till Miljööverdomstolen. Anledningen är Kritianstads kommuns överklagande av ett tillstånd till Akademiska hus syd om att ersätta fjärrvärme med en värmepump. Kristianstads kommunen hävdar att fjärrvärme är den bästa tekniken ur miljösynpunkt, men den uppfattningen delar inte Energimyndigheten. Istället menar de att det är energikällan som har störst påverkan.

– I det enskilda fallet kan en värmepump där kunden valt förnybar el vara väl så bra som fjärrvärme, säger Tobias Persson. Det går i alla fall inte att entydigt hävda motsatsen.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Nytt webbverktyg ska öka jämställdheten på arbetsplatsen

Ett forskningsprojekt vid Luleå tekniska universitet har utvecklat ett nytt webbverktyg, ”Förändringsrutan” ska hjälpa organisationer att få jämställdhetsarbetet att bli en del av den ordinarie verksamheten och det dagliga arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.