nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Energiinventeringar hjälp för fastighetsägare

Hur mycket energi som används och till vad i hotell, restauranger och samlingslokaler, det ska Energimyndigheten ta reda på.

  • Annons 1

Runt 160 lokaler runt om i Sverige kommer att bli energiinventerade. Inventeringen är en del av Energimyndighetens projekt STIL2 och projektledare Helen Magnusson berättar att de bland annat kommer att titta på hur mycket energi belysning, ventilation och olika apparater använder.

Tidigare har projektet energiinventerat kontor, skolor, vårdlokaler idrottsanläggningar och handelslokaler.

– Eftersom årets undersökningar omfattar en relativt bred grupp med bland annat hotell och restaurang, biografer, konferensanläggningar och museer blir det intressant att se hur stora variationerna blir mellan de olika lokaltyperna, säger Helen Magnusson.

Tanken är att inventeringen ska hjälpa fastighetsägarna att få bättre koll på sin energianvändning därför får de en skriftlig sammanställning och åtgärdsförslag. Inventeringen genomförs under september till november i år.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Ny metod kan revolutionera textilåtervinning

Svenska forskare kan vara på väg att förändra tekniken för återvinning av bomull. I september står textilmassaföretaget re:newcells pilotanläggning redo för att återvinna 100 procent av förbrukade bomullsplagg. Läs mer här.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Om att hushålla med begränsade resurser

krönika

”Jättebra ansats, men helt fel!”
Professor Bergström reagerade på vårt Almedalsevent om realekonomisk redovisning. Att försöka sätta pris på de obetalda kostnader som Polarbröd orsakar hade mycket riktigt stött på problem, skriver Anna Borgeryd, chefsstrateg för Polarbrödsgruppen.