nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Energianvändningen minskar

  • Annons 1

Sveriges energianvändning minskar. Framför allt är det energianvändningen inom industrin som minskar på grund av det rådande konjunkturläget. Energimyndigheten reviderar därför ned prognosen för energianvändningen 2009 och 2010 med mer än 20 TWh till att bli lägre än 2008 års siffra som var 388 TWh.

Däremot kommer elproduktionen att forsätta öka. Fram till år 2011 förväntas bland annat vindkraften fördubbla sin produktion jämfört med år 2008 till 4,1 TWh. Den ökande produktionen av el och den minskade användningen till följd av konjukturläget väntas ge en forsatt ökad export av el under prognosåren.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

”Inför lagkrav för företag att respektera mänskliga rättigheter”

Vi har på uppdrag av Statskontoret utvärderat hur svensk lag lever upp till FN:s vägledande principer för företag och mänskliga rättigheter. Vår utredning visar att det finns en rad brister. Bland annat överordnas företagens vinstintresse mänskliga rättigheter, företag hålls ytterst sällan juridiskt ansvariga och kränkningar som sker utomlands prövas ytterst sällan i Sverige, skriver tre jurister som varit involverade i arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4