nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Energianvändning fortsätter minska

  • Annons 1

Trenden med minskad energianvändning i flerbostadshus håller i sig. Ny statistik från Energimyndigheten visar att den totala och den genomsnittliga energianvändningen minskar, och det gäller alla energislag.

– Minskningen beror delvis på att 2008 var ett varmare år. Men även den genomsnittliga normalårskorrigerade energianvändningen har minskat, vilket innebär att minskningen inte enbart beror på högre temperatur, säger Linn Stengård, handläggare på Energimyndigheten.

Fjärrvärme är det fortsatt klart dominerande uppvärmningssättet i flerbostadshus och användes år 2008 för att värma upp 82 procent av den totala uppvärmda arean, vilket var oförändrat jämfört med 2007. Den totala fjärrvärmeanvändningen i flerbostadshus uppgick till 23,6 TWh.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

”Inför lagkrav för företag att respektera mänskliga rättigheter”

Vi har på uppdrag av Statskontoret utvärderat hur svensk lag lever upp till FN:s vägledande principer för företag och mänskliga rättigheter. Vår utredning visar att det finns en rad brister. Bland annat överordnas företagens vinstintresse mänskliga rättigheter, företag hålls ytterst sällan juridiskt ansvariga och kränkningar som sker utomlands prövas ytterst sällan i Sverige, skriver tre jurister som varit involverade i arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4