nr-logo

Hållbarhet i praktiken

En miljard till naturvård och vattenförvaltning

  • Annons 1

Naturvårdsverket satsar omkring 1,1 miljarder kronor på biologisk mångfald. Anslagen fördelas på landets länsstyrelser för att de ska jobba med naturvård och vattenförvaltning.

– Vi ger stöd för att bilda nya naturreservat och annat områdesskydd, och satsar på att sköta det som redan skyddats. Vi vill underlätta för besökarna i naturen, både genom stöd till besökscentra och till stigar och leder, säger Anna Helena Lindahl, tillförordnad chef för Naturresursavdelningen på Naturvårdsverket, i ett pressmeddelande.

Tanken bakom stödet är bland annat att komma närmare det nationella miljömålet Levande skogar. Resurserna ska även användas för arbete med de nya strandskyddsreglerna.

Taggar:,

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Vegetariskt valgodis från Alliansen

Alliansens förslag till klimat- och miljöpolitik domineras av morötter, alltså stöd av olika slag, som bonus för miljöbilar. Därmed har Moderaternas politik fått stort genomslag. Med ett grönt spår för företagande, får även Centerpartiets politik genomslag, medan några av Liberalernas och Kristdemokraternas hjärtefrågor fått stryka på foten.