nr-logo

Tidningen för miljöproffs

En miljard till naturvård och vattenförvaltning

  • Annons 1

Naturvårdsverket satsar omkring 1,1 miljarder kronor på biologisk mångfald. Anslagen fördelas på landets länsstyrelser för att de ska jobba med naturvård och vattenförvaltning.

– Vi ger stöd för att bilda nya naturreservat och annat områdesskydd, och satsar på att sköta det som redan skyddats. Vi vill underlätta för besökarna i naturen, både genom stöd till besökscentra och till stigar och leder, säger Anna Helena Lindahl, tillförordnad chef för Naturresursavdelningen på Naturvårdsverket, i ett pressmeddelande.

Tanken bakom stödet är bland annat att komma närmare det nationella miljömålet Levande skogar. Resurserna ska även användas för arbete med de nya strandskyddsreglerna.

Taggar:,

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Nytt webbverktyg ska öka jämställdheten på arbetsplatsen

Ett forskningsprojekt vid Luleå tekniska universitet har utvecklat ett nytt webbverktyg, ”Förändringsrutan” ska hjälpa organisationer att få jämställdhetsarbetet att bli en del av den ordinarie verksamheten och det dagliga arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.