nr-logo

Hållbarhet i praktiken

En miljard deltog i Earth Hour

  • Annons 1

Nästan en miljard människor deltog i Earth Hour och vid FNs klimatförhandlingar i Bonn, som startar idag, presenterar Världsnaturfonden, WWF, sina siffror. Earth Hour firades i 4 000 städer i 88 länder på alla kontinenter.

– Medborgare världen över har med hjälp av sina strömbrytare visat att de tar klimatutmaningen på största allvar. Nu är det dags för regeringarna att visa ledarskap genom att förhandla fram ett rättvist, effektivt och vetenskapsbaserat klimatavtal till Köpenhamn i december, säger Lasse Gustavsson.

I Bonn presenterar WWF också ett internationellt dokument med organisationens förväntningar på ett globalt klimatavtal, samt har tillsatt en grupp på 43 internationella klimatexperter som stöd till förhandlarna.

Etiketter:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Analys: Vem får stämma EU för otillräckliga klimatmål?

EU:s klimatmål är otillräckliga, menar en samisk ungdomsorganisation och ett flertal personer som berörs av klimatförändringar världen över. EU-domstolen har dock beslutat att avvisa deras talan och därmed inte pröva frågan i sak. JP Infonets redaktör och jurist Fanny Vesterberg analyserar talesrättsreglerna.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Energimyndigheten – lyft fram energirådgivningen!

Debatt

Rådgivning i energifrågor, så kallade EKR-verksamheter, behöver visa att de finns och därför bland annat öka synligheten på sociala medier. Energimyndigheten bör också lyfta fram rådgivningen gentemot andra myndigheter. Det menar Are Kjeang, universitetsadjunkt, Karlstads universitet, i en debattartikel hos Miljö & Utveckling.