nr-logo

Tidningen för miljöproffs

En miljard deltog i Earth Hour

  • Annons 1

Nästan en miljard människor deltog i Earth Hour och vid FNs klimatförhandlingar i Bonn, som startar idag, presenterar Världsnaturfonden, WWF, sina siffror. Earth Hour firades i 4 000 städer i 88 länder på alla kontinenter.

– Medborgare världen över har med hjälp av sina strömbrytare visat att de tar klimatutmaningen på största allvar. Nu är det dags för regeringarna att visa ledarskap genom att förhandla fram ett rättvist, effektivt och vetenskapsbaserat klimatavtal till Köpenhamn i december, säger Lasse Gustavsson.

I Bonn presenterar WWF också ett internationellt dokument med organisationens förväntningar på ett globalt klimatavtal, samt har tillsatt en grupp på 43 internationella klimatexperter som stöd till förhandlarna.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Nytt forskningsbegrepp ska få människor att se naturens värde

Genom att prata om ”naturens bidrag till människor” istället för ekosystemtjänster, kan naturens värde för människan ses ur ett mer komplett perspektiv. Det föreslår trettio internationella experter kopplade till FN:s vetenskapliga expertpanel för biologisk mångfald, IPBES.

  • Annonskod Huvudspalten 4