nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Empire State Building satsar på vind

Den kända New York-skrapan Empire State Building ska drivas med hundra procent vindenergi.

  • Annons 1

Cirka 55 miljoner kilowattimmar förnybar energi årligen handlar det om, något man beräknar ska minska utsläppen av koldioxid med cirka 45 miljoner kilo varje år.

Och man har jobbat hårt på energisidan för att förgröna skyskrapan. I maj förra året blev byggnaden klassad med Energy Star-märkning, ett amerikanskt program för energisnåla byggnader. Detta efter att ha satsat på bland annat ny ventilation, treglasfönster och ett kontrollsystem för hela byggnaden.

Empire State Buildings energiarbete sträcker sig till 2013. Då hoppas man på att ha minskat energiförbrukningen med mer än 38 procent, vilket skulle innebära en kostnadsbesparing på över fyra miljoner dollar per år, vilket motsvarar drygt 27 miljoner svenska kronor.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Nytt webbverktyg ska öka jämställdheten på arbetsplatsen

Ett forskningsprojekt vid Luleå tekniska universitet har utvecklat ett nytt webbverktyg, ”Förändringsrutan” ska hjälpa organisationer att få jämställdhetsarbetet att bli en del av den ordinarie verksamheten och det dagliga arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.