nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Empire State Building klimatanpassas

  • Annons 1

New Yorks högsta byggnad, Empire State Building, ska få en grönare profil. I måndags presenterade Bill Clinton ett omfattande renoveringsprojekt som ska energieffektivisera den snart 78-åriga skyskrapan och samtidigt göra den till ett gott exempel på hur byggsektorn kan bidra i klimatfrågan.

Tillsammans med organisationer och byggföretag ska stiftelsen Clinton Foundation driva anpassningen, där bland annat effektivare värme- och ventilationssystem samt snålare belysning ingår. Totalt beräknas de olika åtgärderna kunna minska energiförbrukningen med 38 procent och växthusutsläppen med 105 000 ton över en 15-årsperiod.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Nytt webbverktyg ska öka jämställdheten på arbetsplatsen

Ett forskningsprojekt vid Luleå tekniska universitet har utvecklat ett nytt webbverktyg, ”Förändringsrutan” ska hjälpa organisationer att få jämställdhetsarbetet att bli en del av den ordinarie verksamheten och det dagliga arbetet.