nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Elbilen tar dig längre än etanolbilen

  • Annons 1

Enligt den vetenskapliga tidskriften Science är det mer effektivt att köra bil på el än att köra på etanol. Tidskriften har gjort en jämförelse mellan hur långt man kan köra en bil om man använder el eller etanol som produceras av samma mängd gröda. Resultatet visar att elbilen kör mer än 80 procent längre sträcka.

Sven Kullander som är ordförande för Kungliga Vetenskapsakademien är inte förvånad över resultatet. Han menar att elbilen är effektivare eftersom all energi i elen går till hjulen, medan det i etanolbilen finns en förbränningsmotor och då går bara 20-25 procent av energin till hjulen.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Nytt webbverktyg ska öka jämställdheten på arbetsplatsen

Ett forskningsprojekt vid Luleå tekniska universitet har utvecklat ett nytt webbverktyg, ”Förändringsrutan” ska hjälpa organisationer att få jämställdhetsarbetet att bli en del av den ordinarie verksamheten och det dagliga arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.