nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Elbilen tar dig längre än etanolbilen

  • Annons 1

Enligt den vetenskapliga tidskriften Science är det mer effektivt att köra bil på el än att köra på etanol. Tidskriften har gjort en jämförelse mellan hur långt man kan köra en bil om man använder el eller etanol som produceras av samma mängd gröda. Resultatet visar att elbilen kör mer än 80 procent längre sträcka.

Sven Kullander som är ordförande för Kungliga Vetenskapsakademien är inte förvånad över resultatet. Han menar att elbilen är effektivare eftersom all energi i elen går till hjulen, medan det i etanolbilen finns en förbränningsmotor och då går bara 20-25 procent av energin till hjulen.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

”Inför lagkrav för företag att respektera mänskliga rättigheter”

Vi har på uppdrag av Statskontoret utvärderat hur svensk lag lever upp till FN:s vägledande principer för företag och mänskliga rättigheter. Vår utredning visar att det finns en rad brister. Bland annat överordnas företagens vinstintresse mänskliga rättigheter, företag hålls ytterst sällan juridiskt ansvariga och kränkningar som sker utomlands prövas ytterst sällan i Sverige, skriver tre jurister som varit involverade i arbetet.