nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Elbilar på väg till Stockholm

Om några månader börjar en av världens största elbilsupphandlingar i Stockholmsområdet. Ambitionen är att modellerna som lanseras 2011 och 2012 ska rulla på gatorna i Stockholm.

  • Annons 1

Det är Stockholms stad och Vattenfall som för 100 företag och kommuners räkning kommer att upphandla cirka 12 000 eldrivna fordon under den närmaste fyraårsperioden.

– Elbilar är en mycket viktig pusselbit för att Stockholm ska kunna fortsätta att var en stark och dynamisk tillväxtregion samtidigt som vi minskar vår klimatpåverkan, säger Ulla Hamilton miljö- och trafikborgarråd i Stockholm.

Under gårdagen träffade leverantörerna av de första elbilarna potentiella kunder. Flera biltillverkare visade upp de elbilar som kommer att introduceras på marknaden senast under första halvåret 2011, bland annat Volvo Electric C30, Nissan Cabstar 3,5, Fiat 500, Mitsubishi MiEV samt Think City.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

”Inför lagkrav för företag att respektera mänskliga rättigheter”

Vi har på uppdrag av Statskontoret utvärderat hur svensk lag lever upp till FN:s vägledande principer för företag och mänskliga rättigheter. Vår utredning visar att det finns en rad brister. Bland annat överordnas företagens vinstintresse mänskliga rättigheter, företag hålls ytterst sällan juridiskt ansvariga och kränkningar som sker utomlands prövas ytterst sällan i Sverige, skriver tre jurister som varit involverade i arbetet.