nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Elbilar på väg till Stockholm

Om några månader börjar en av världens största elbilsupphandlingar i Stockholmsområdet. Ambitionen är att modellerna som lanseras 2011 och 2012 ska rulla på gatorna i Stockholm.

  • Annons 1

Det är Stockholms stad och Vattenfall som för 100 företag och kommuners räkning kommer att upphandla cirka 12 000 eldrivna fordon under den närmaste fyraårsperioden.

– Elbilar är en mycket viktig pusselbit för att Stockholm ska kunna fortsätta att var en stark och dynamisk tillväxtregion samtidigt som vi minskar vår klimatpåverkan, säger Ulla Hamilton miljö- och trafikborgarråd i Stockholm.

Under gårdagen träffade leverantörerna av de första elbilarna potentiella kunder. Flera biltillverkare visade upp de elbilar som kommer att introduceras på marknaden senast under första halvåret 2011, bland annat Volvo Electric C30, Nissan Cabstar 3,5, Fiat 500, Mitsubishi MiEV samt Think City.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

”Studie från Karlstads universitet brister i vetenskaplighet”

Nyligen presenterades en studie från Karlstads universitet som påstod att plastmattor i bostaden ger upphov till upptag av farliga kemikalier hos gravida kvinnor. Studien är behäftad med brister som inte en vetenskaplig tidskrift borde ha accepterat, skriver Tekn Dr Lena Lundberg på PVC Forum – en sektorgrupp inom IKEM, i en debattartikel för Miljö & Utveckling.