nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Elbilar på prov i Gävle

  • Annons 1

På gatorna i Gävle och Sandviken rullar nu elbilar som ingår i det treåriga pilotprojektet Shopping Circle. Av de cirka 400 anmälningar som kommit in ska ett tjugotal familjer väljas ut. Under testperioden 2009-2011 får de hyra den norska elbilen Think för omkring 2 500 kronor i månaden. För bränslet betalar de runt tre kronor milen, uppger Ny Teknik.

– Det här är ett projekt som ska utvärdera användning och beteende. Vad är det för nya frågor som uppstår. Vilka nya tjänster behövs, till exempel info i mobilen om var det finns lediga laddstolpar, säger projektledaren Lars-Åke Skjöld.

Bilen laddas i ett 230-volts eluttag, och drygt tio laddningsstolpar ska placeras ut på köpcenter i området. Räckvidden för en laddning är 180 kilometer.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sju nya ordförande för Sis tekniska kommittéer

Sis, Swedish Standards Institute, har 293 tekniska kommittéer som arbetar med att utveckla standarder inom allt från socialt ansvarstagande och Internet of Things. Nyligen fick sju av kommittéerna ny ordförande. Här är de.