nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Elbilar på prov i Gävle

  • Annons 1

På gatorna i Gävle och Sandviken rullar nu elbilar som ingår i det treåriga pilotprojektet Shopping Circle. Av de cirka 400 anmälningar som kommit in ska ett tjugotal familjer väljas ut. Under testperioden 2009-2011 får de hyra den norska elbilen Think för omkring 2 500 kronor i månaden. För bränslet betalar de runt tre kronor milen, uppger Ny Teknik.

– Det här är ett projekt som ska utvärdera användning och beteende. Vad är det för nya frågor som uppstår. Vilka nya tjänster behövs, till exempel info i mobilen om var det finns lediga laddstolpar, säger projektledaren Lars-Åke Skjöld.

Bilen laddas i ett 230-volts eluttag, och drygt tio laddningsstolpar ska placeras ut på köpcenter i området. Räckvidden för en laddning är 180 kilometer.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Han hoppas på mer innovation kopplat till klimatfrågan

Vem finns bakom lucka 18? Jo, Tommy Borglund, universitetslektor vid Örebro universitet. Han berättar om hans höjdpunkt på året – starten av Sveriges första masterutbildning inom företagsekonomi och hållbarhet.