nr-logo

Hållbarhet i praktiken

El vanligast för uppvärmning av småhus

Fyra av tio småhus i landet värms med el som enda värmekälla. Näst
vanligast är kombinerad uppvärmning med el och biobränsle, därefter
kommer uppvärmning med enbart olja. Det visar ny statistik från Statistiska Centralbyrån, SCB.

  • Annons 1

SCBs statistik visar att det användes sammanlagt 24,1 Terrawattimmar, TWh, el för uppvärmning och hushållsel i småhusen i Sverige förra året. I den summan ingår alla kombinerade upppvärmningssätt med el, olja, biobränslen och fjärrvärme. Uppvärmning med ennbart olja motsvarar ungefär 8,8 TWh. Vidare används det också ved, flis/spån och pellets för uppvärmning som motsvarar ungefär 6,4 TWh. Fjärrvärme står för 2,5 TWh. I genomsnitt används 3 kubikmeter olja per småhus i hus som värms enbart med olja. Småhus som värms enbart med el använder i genomsnitt 21 600 kWh el.

Taggar:,

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Naturnära bolag bättre än stadsnära på biologisk mångfald

Naturnära företag är bättre på att redovisa sin påverkan på den biologiska mångfalden, jämfört med de bolag som är verksamma längre från naturen. Det visar en undersökning gjord bland Sveriges 100 största bolag.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sveriges landsting får 70 procent fossiloberoende personbilsflotta 2019

Miljöfordonsdiagnos nya rapport visar att Sveriges landsting beräknas nå målet 70 procent fossiloberoende personbilsflotta redan i år. Vi börjar därmed närma oss målet om att Sveriges transportsektor ska minska sin klimatpåverkan med 70 procent till år 2030.