nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Ekosystemet kan minska utsläpp av växthusgaser

  • Annons 1

Ökade investeringar för bevarande, rehabilitering och hantering av världens ekosystem kan minska utsläppen av växthusgaser markant. Det visar en ny rapport från UNEP.

UNEPs chef Adam Steiner pekar bland annat på att man öronmärker tiotals miljarder dollar för koldioxidavskiljning och lagring vid kraftverk. Men att jordens ekosystem kan ta upp mer än 50 miljarder ton koldioxid de kommande årtiondena med rätt marknadssegment.

Rapportens huvudresultat visar på vikten av ett politiskt ramverk för att nyttja ekosystemet och prioriterade områden är tropiska skogar, torvområden och jordbruk.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sju nya ordförande för Sis tekniska kommittéer

Sis, Swedish Standards Institute, har 293 tekniska kommittéer som arbetar med att utveckla standarder inom allt från socialt ansvarstagande och Internet of Things. Nyligen fick sju av kommittéerna ny ordförande. Här är de.