nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Ekosystemet kan minska utsläpp av växthusgaser

  • Annons 1

Ökade investeringar för bevarande, rehabilitering och hantering av världens ekosystem kan minska utsläppen av växthusgaser markant. Det visar en ny rapport från UNEP.

UNEPs chef Adam Steiner pekar bland annat på att man öronmärker tiotals miljarder dollar för koldioxidavskiljning och lagring vid kraftverk. Men att jordens ekosystem kan ta upp mer än 50 miljarder ton koldioxid de kommande årtiondena med rätt marknadssegment.

Rapportens huvudresultat visar på vikten av ett politiskt ramverk för att nyttja ekosystemet och prioriterade områden är tropiska skogar, torvområden och jordbruk.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Nobelpristagare anser att klimatmötet ska avbrytas

Båda Nobelpristagarna i ekonomi anser att det viktigaste för klimatet är att sätta igång med åtgärder som leder framåt. Nu. Handlingsförlamningen är det största problemet. Paul Romer anser att en bra start är att något större land fattar beslut om koldioxidskatt. William Nordhaus rekommenderar att klimatmötet i Katowice ajourneras och att en mindre grupp diskuterar sig fram till vilka mekanismer som kan ge resultat.

  • Annonskod Huvudspalten 4