nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Ekoprodukter kan försörja världen med mat

  • Annons 1

En ny studie visar att ekologisk produktion har kapacitet att försörja världens växande befolkning med mat. Bekämpningsmedel, konstgödsel och GMO behövs inte, enligt studien som har genomförts av ett forskarlag i Michigan i USA rapporterar KRAV i sitt nyhetsbrev.

Forskarlaget har sammanställt resultatet av nära 300 studier för att undersöka om ekologisk produktion kan försörja världen med mat. Studien visar att om allt lantbruk ställs om till ekologisk produktion så sjunker produktionen något i den utvecklade delen av världen, men i utvecklingsländer ökar den istället med hela 80 procent.

Enligt forskarlaget finns det tillräckligt med mat åt alla med ekologisk produktion även utan att utöka jordbruksarealen.

Etiketter:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Klimatet: Målen är tillräckliga – nu behövs verkstad

Debatten om politikens förutsättningar att hantera klimatfrågan, som Miljö & Utveckling arrangerade i Almedalen, ledde både till hetsig ordväxling och intressanta reflektioner. I panelen fanns Gunvor G Ericson, Svante Axelsson, Ludwig Bengtsson Sonesson och Mattias Goldmann. Du kan också se debatten, länk till filmen finns längst ned i texten.