nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Ekonomisk nedgång påverkar inte miljösatsningar

  • Annons 1

Den ekonomiska nedgången har inte påverkat världens regeringar att ta steg tillbaka när det gäller kampen mot klimatförändringarna. Tvärtom. Enligt en rapport från Deutsche Bank har 259 nya lagar och förordningar som syftar till att bekämpa klimatförändringarna lagts fram de senaste åtta månaderna. Dessutom har det satsats över 200 miljarder dollar i gröna stimulanspaket.

Enligt Deutsche Bank Climate Change Advisors, som tagit fram rapporten, ger lagstiftning och gröna stimulanspengar ett avgörande stöd för att hålla den gröna industrin igång i lågkonjunkturen.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

”Inför lagkrav för företag att respektera mänskliga rättigheter”

Vi har på uppdrag av Statskontoret utvärderat hur svensk lag lever upp till FN:s vägledande principer för företag och mänskliga rättigheter. Vår utredning visar att det finns en rad brister. Bland annat överordnas företagens vinstintresse mänskliga rättigheter, företag hålls ytterst sällan juridiskt ansvariga och kränkningar som sker utomlands prövas ytterst sällan i Sverige, skriver tre jurister som varit involverade i arbetet.