nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Ekonomi och hållbar utveckling hand i hand

Vill då få koll på diskussionen om kopplingen mellan ekonomisk tillväxt och hållbar utveckling kan den här boken vara något för dig.

  • Annons 1

Klimatförändringar och utarmning av biologisk mångfald ställer nya krav på det ekonomiska systemet. Det går inte att bara tänka tillväxt utan att ta hänsyn till hållbar utveckling längre, anser författarna Markus Larsson, Leif Bratt och Johanna Sandahl. Boken Hållbar utveckling och ekonomi – inom planetens gränser ger en introduktion till forskning om bland annat begreppet hållbar utveckling, ekologisk ekonomi, framväxten av dagens ekonomiska system och de grundläggande mikroekonomiska teorier som systemet vilar på. Boken ges ut av Studentlitteratur.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

När hållbarhetschefen kör en glädjedans

Vi i offentlig sektor måste visa att vi är seriösa affärspartners och då kan vi inte bara köpa grisen i säcken. Det är inte ett okej sätt att använda skattemedel, skriver Marilouise Berg, krönikör i Miljö & Utveckling i en krönika om behovet av uppföljning i offentlig upphandling.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Ny plan för att förbättra EU:s godkännandeförfarande av bekämpningsmedel

Europaparlamentet ska förbättra förtroendet för EU:s godkännandeförfarande av bekämpningsmedel. Parlamentet har bland annat enats om att allmänheten måste ha tillgång till de studier som används i processen med att godkänna bekämpningsmedel.