nr-logo

Tidningen för miljöproffs

EG-dom säger ja till kommunalt avfallssamarbete

  • Annons 1

EG-domstolen slår i en dom fast att kommunalt samarbete på avfallsområdet inte behöver omfattas av upphandlingsreglerna. Bakgrunden är att fyra tyska kommuner ingått ett avtal med Hamburgs stads renhållningstjänst om bortskaffande av avfall. Kommissionen ansåg att det krävdes en offentlig upphandling. Men EG-domstolen anser samarbetet mellan de lokala myndigheterna syftade till att säkra att ett allmännyttigt uppdrag utfördes, det vill säga återvinning av avfall. Därmed krävdes ingen upphandling.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Ny metod kan revolutionera textilåtervinning

Svenska forskare kan vara på väg att förändra tekniken för återvinning av bomull. I september står textilmassaföretaget re:newcells pilotanläggning redo för att återvinna 100 procent av förbrukade bomullsplagg. Läs mer här.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Om att hushålla med begränsade resurser

krönika

”Jättebra ansats, men helt fel!”
Professor Bergström reagerade på vårt Almedalsevent om realekonomisk redovisning. Att försöka sätta pris på de obetalda kostnader som Polarbröd orsakar hade mycket riktigt stött på problem, skriver Anna Borgeryd, chefsstrateg för Polarbrödsgruppen.