nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Efterfrågan på svenska värmepumpar ökar i Europa

  • Annons 1

Behovet av energieffektiva uppvärmningslösningar har öppnat en växande marknad för svenska företag i Europa. I Sverige har till dags dato sålts omkring en halv miljon värmepumpar. Värmepumpstillverkaren Thermia från Arvika ökade sin försäljning i Sverige med 25 procent förra året. Men den stora tillväxten sker på exportmarknaden.

– Vår försäljning i Tyskland ökade med 100 procent förra året och kurvan fortsätter att stiga i år. Även Nederländerna, Finland och Norge är på mycket stark frammarsch när det gäller försäljningen av svenska värmepumpar. Europa efterfrågar både luft/vattenvärmepumpar och bergvärme, uppger Sten Lillienau, marknadschef på Thermia, i ett pressmeddelande.

Han fortsätter:

– Vi har etablerat oss på helt nya marknader som växer snabbt och har nyligen anställt ett tiotal nya säljare på Europamarknaden. Vår ambition är att bli störst i Europa 2009.

Etiketter:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4