nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Ecorally för fartdårar

I morgon går startskottet för Ecorallyt, en tävling som går ut på att köra både snabbt och bränslesnålt.

  • Annons 1

Rallyt är en aktivitet som ingår i ett större paket som handlar om att stimulera transporter fria från fossila bränslen längs Green Highway, sträckan Sundsvall – Östersund – Trondheim. Åtta personer från olika typer av företag har utmanats i att köra så snålt som möjligt. Varje deltagare kör en slinga på åtta kilometer. Med i bilen finns en instruktör som guidar till bränslesnål körning.

– Transporter utgör en betydande del av många företags miljöpåverkan och ett sparsamt körsätt kan även spara extra kronor i kassan, säger Mona Tjernström energi- och klimatrådgivare i Sundsvalls kommun.

Tanken är att de som är med i tävlingen tar med sig sina erfarenheter tillbaka till sina verksamheter där de kan inspirera och utmana andra.

– Det här ska bli kul! Jag har mest åkt tåg och flyg tidigare och aldrig testat sparsam bilkörning. Det blir spännande att lära sig något nytt och det känns viktigt att vi alla gör vad vi kan för att värna om vår miljö, säger Marie Selin, tillträdande vd på Mitthem som är en av förarna i Ekorallyt.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Ny plan för att förbättra EU:s godkännandeförfarande av bekämpningsmedel

Europaparlamentet ska förbättra förtroendet för EU:s godkännandeförfarande av bekämpningsmedel. Parlamentet har bland annat enats om att allmänheten måste ha tillgång till de studier som används i processen med att godkänna bekämpningsmedel.

  • Annonskod Huvudspalten 4