nr-logo

Hållbarhet i praktiken

ECEEE
Agneta Persson, Anthesis Enveco. FOTO: Anthesis

ECEEE får svensk ordförande

Den europeiska organisationen ECEEE, som arbetar med internationellt erfarenhetsutbyte inom energieffektivisering, har fått en svensk ordförande i form av Agneta Persson, Anthesis.

  • Annons 1

Agneta Persson kommer att leda organisationens arbete med hjälp av en styrelse bestående av representanter från europeiska energimyndigheter, forskningsorgansationer och företag.

– Jag är så klart mycket stolt och hedrad av att ha blivit vald till ordförande i denna fantastiska förening, säger hon till Miljö & Utveckling.

Två internationella konferenser

ECEEE bildades 1993 och har till uppgift att främja internationellt kunskapsutbyte inom energieffektivisering. Föreningen är ideell och arbetar framför allt med att sprida forskningsresultat genom två internationella konferenser. ECEEE Summer Study ges udda år och ECEEE Industrial Efficiency ges jämna år. Organisationen bildades 1993.

Agneta Persson är en välkänd svensk energikonsult, i verksam på Anthesis Enveco, dit hon rekryterades från WSP. Hon är civilingenjör och har arbetat mycket med hållbara energisystem och hållbara städer, bland annat i Brunnshögsprojektet i Lund och Norra Djurgårdsstaden i Stockholm.

Agneta Persson ersätter Peter Bach som ordförande.

Läs mer: ”Det är svårt att mäta och följa upp hållbarhetsarbetet”

Läs mer om Agneta Persson hos Anthesis.

Taggar:,

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Domstol förbjöd skogsplantering

Markägaren ville plantera skog på jordbruksmark men nekades tillstånd från Länsstyrelsen. Fallet överklagades och nådde Mark- och Miljööverdomstolen, som gick på länsstyrelsens linje. Av domen framgår att naturmiljö även kan omfatta kulturmiljö. Karin Forsman, JP Miljönet, förklarar varför.

Naturnära bolag bättre än stadsnära på biologisk mångfald

Naturnära företag är bättre på att redovisa sin påverkan på den biologiska mångfalden, jämfört med de bolag som är verksamma längre från naturen. Det visar en undersökning gjord bland Sveriges 100 största bolag.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sveriges landsting får 70 procent fossiloberoende personbilsflotta 2019

Miljöfordonsdiagnos nya rapport visar att Sveriges landsting beräknas nå målet 70 procent fossiloberoende personbilsflotta redan i år. Vi börjar därmed närma oss målet om att Sveriges transportsektor ska minska sin klimatpåverkan med 70 procent till år 2030.