nr-logo

Tidningen för miljöproffs

E.ON gör kraftiga utsläppsminskningar

  • Annons 1

Energibolaget E.ON Nordics klimatbokslut för 2008 visar att företaget och dess kunder minskade koldioxidutsläppen med 76 000 ton. Minskningen beror på investeringar i förnybara energikällor, energieffektiviseringar i de egna produktionsanläggningarna samt energieffektiviseringar hos kunder och nyförsäljning av fordonsgas.

E.ON Nordics egen verksamhet gav under 2008 upphov till utsläpp av drygt en miljon ton koldioxid. De närmaste åren planerar E.ON Sverige att investera 27 miljarder kronor i ny el- och värmeproduktion med biobränslen, vindkraft samt effektiviserad vattenkraft och kärnkraft. Fullt genomförda beräknas åtgärderna minska de globala klimatutsläppen med cirka fyra miljoner ton koldioxid fram till 2015.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sju nya ordförande för Sis tekniska kommittéer

Sis, Swedish Standards Institute, har 293 tekniska kommittéer som arbetar med att utveckla standarder inom allt från socialt ansvarstagande och Internet of Things. Nyligen fick sju av kommittéerna ny ordförande. Här är de.