nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Dumpa växtavfall i havet och hejda växthuseffekten

  • Annons 1

Släng växtavfallet i havet för att hejda växthuseffekten. Det är ett förslag som presenteras i en kommande rapport, enligt Ny teknik.

Forskarna till rapporten menar att metoden Crops (Crop residue oceanic permanent sequestration) är den enda realistiska metoden som inom snar framtid och stor skala kan hejda växthuseffekten. De pekar på att metoden kan minska den globala koldioxidackumuleringen med 15 procent per år och att 92 procent av den koldioxid som frigörs när växtavfallet bryts ned skulle kunna hindras från att nå atmosfären.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sju nya ordförande för Sis tekniska kommittéer

Sis, Swedish Standards Institute, har 293 tekniska kommittéer som arbetar med att utveckla standarder inom allt från socialt ansvarstagande och Internet of Things. Nyligen fick sju av kommittéerna ny ordförande. Här är de.