nr-logo

Tidningen för miljöproffs

En miljard mindre till miljöskydd

På ett år sjönk den svenska industrins investeringar i miljöskydd med 1, 1 miljarder kronor. Det visar siffror från SCB.

  • Annons 1

Statistiska centralbyrån, SCB, för statistik över hur stora investeringar som görs för att förebygga, reducera eller eliminera föroreningar och annan skadlig miljöpåverkan. Färska siffror visar nu att investeringarna och de löpande kostnaderna sjönk med 1,1 miljarder mellan 2012 och 2013. Det motsvarar 9 procent av den totala summan på 11,4 miljarder. Den största investeringsminskningen syns i energi- och vattenförsörjningsbranschen.

Här hittar du hela rapporten med detaljerad information.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Glad sommar!

Sommartider är semestertider. Miljö & Utvecklings webbredaktion stänger därför bevakningen för att ta sommarledigt. En riktigt skön och stärkande sommar önskar vi alla våra läsare. Vi återkommer igen den 9 augusti.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Här finns miljöjobben

Ny statistik från SCB

Miljöbranschen har växt med 5 600 jobb sedan 2004. Allra flest arbetar med avfallshantering och förnybar energi, enligt statistik från SCB.