nr-logo

Hållbarhet i praktiken

En miljard mindre till miljöskydd

På ett år sjönk den svenska industrins investeringar i miljöskydd med 1, 1 miljarder kronor. Det visar siffror från SCB.

  • Annons 1

Statistiska centralbyrån, SCB, för statistik över hur stora investeringar som görs för att förebygga, reducera eller eliminera föroreningar och annan skadlig miljöpåverkan. Färska siffror visar nu att investeringarna och de löpande kostnaderna sjönk med 1,1 miljarder mellan 2012 och 2013. Det motsvarar 9 procent av den totala summan på 11,4 miljarder. Den största investeringsminskningen syns i energi- och vattenförsörjningsbranschen.

Här hittar du hela rapporten med detaljerad information.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

”Sverige kan bli det klimatmässiga föredöme som omvärlden behöver”

Mattias Goldmann om 73-punktsöverenskommelsen:

Förutsättningarna för att nå klimatmålen till år 2030 förbättras kraftigt med 73-punktsöverenskommelsen mellan socialdemokraterna, centerpartiet, liberalerna och miljöpartiet. Men de viktigaste punkterna behöver konkretiseras och utformas så att de ger maximal klimatnytta, skriver Mattias Goldmann, vd på tankesmedjan Fores med 2030-sekretariatet, i en debattartikel för Miljö & Utveckling.