nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Solcellerna förser de obemannade stationerna Kallebäck, Frölunda och Hisingsbacka med energi. FOTO: Shutterstock

Drivmedelskedjan St1 installerar solceller på stationstaken

Sedan september täcker 190 kvadratmeter solceller, taken på tre av St1s drivmedelstationer i Göteborg.

  • Annons 1

Solcellerna förser de obemannade stationerna Kallebäck, Frölunda och Hisingsbacka med förnybar energi och hjälper till att driva bland annat belysning, pumpar och prisskyltar med grön, närproducerad el.

Vill ställa om till förnybar energi

Göteborgprojektet är ett steg i St1s arbete för att nå en omställning till användandet av närproducerad och förnybar energi.

– Att vi startar i Göteborg beror på att vi redan har en stor del av vår verksamhet där och att staden kommit långt inom miljötänk, säger Lars-Ove Andersson som är ansvarig för hälsa, säkerhet och miljö på St1.

– Det är först när en marknad skapar affärsnytta som miljöarbetet når konsumenten. Det viktiga är att det finns aktörer som vågar ta initiativ. Och att arbetet blir synligt och till nytta för göteborgarna själva, säger Johan Nyhus (S), kommunalråd i Göteborgs stad.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Naturnära bolag bättre än stadsnära på biologisk mångfald

Naturnära företag är bättre på att redovisa sin påverkan på den biologiska mångfalden, jämfört med de bolag som är verksamma längre från naturen. Det visar en undersökning gjord bland Sveriges 100 största bolag.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sveriges landsting får 70 procent fossiloberoende personbilsflotta 2019

Miljöfordonsdiagnos nya rapport visar att Sveriges landsting beräknas nå målet 70 procent fossiloberoende personbilsflotta redan i år. Vi börjar därmed närma oss målet om att Sveriges transportsektor ska minska sin klimatpåverkan med 70 procent till år 2030.