nr-logo

Tidningen för miljöproffs

DNV och GL Group slås samman

Nu har konkurrensmyndigheterna gett klartecken: Det Norske Veritas och tyska GL Group går samman och blir en ny global jätte på certifieringsmarknaden.

  • Annons 1

Det nya företaget, DNV GL Group, blir ett av världens tre största certifieringsorgan av ledningssystem. Bolaget kommer också vara det största klassificeringssällskapet för fartyg och offshoreverksamhet till havs. Riskhantering inom olje- och gasindustrin kommer även det vara ett specialistområde för det nya företaget.

– DNV GL kommer besitta en unik position genom att kunna erbjuda ett större antal produkter och tjänster, djupare expertis och ett tätare globalt nätverk som ingen på marknaden är i närheten av, säger koncernchef Henrik O Madsen i ett pressmeddelande.

DNV GL Group kommer att ha 17 000 anställda i över 100 länder.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

”Inför lagkrav för företag att respektera mänskliga rättigheter”

Vi har på uppdrag av Statskontoret utvärderat hur svensk lag lever upp till FN:s vägledande principer för företag och mänskliga rättigheter. Vår utredning visar att det finns en rad brister. Bland annat överordnas företagens vinstintresse mänskliga rättigheter, företag hålls ytterst sällan juridiskt ansvariga och kränkningar som sker utomlands prövas ytterst sällan i Sverige, skriver tre jurister som varit involverade i arbetet.