nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Det våras för hållbarhetsredovisningen

  • Annons 1

Företagens hållbarhetsredovisningar ökar kraftigt, både i Sverige och internationellt. Det visar KPMGs internationella undersökning, där 2170 av världens största företag i 22 länder deltagit. Men kvaliteten skiljer sig mycket mellan olika länder och branscher. Sverige ligger generellt väldigt bra till, med energibolag, gruvföretag och bilindustrin i täten. Skälet till varför företag arbetar med hållbarhetsfrågor och redovisar resultaten uppges vara etiska överväganden, ekonomiska faktorer, varumärkesvård, innovation och lärande.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Miljöstrategipriset – nu lite mindre cirkulärt

Vinnaren av Miljöstrategipriset får inte bara ära, diplom och blommor. En statyett av konstnären Helena Byström ingår också, nytt för i år är att det inte längre är ett vandringspris utan att statyetten stannar hos vinnaren. Detta gör den förstås lite mindre cirkulär – men den är fortfarande skapad av återvunnet material.

  • Annonskod Huvudspalten 4