nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Det våras för hållbarhetsredovisningen

  • Annons 1

Företagens hållbarhetsredovisningar ökar kraftigt, både i Sverige och internationellt. Det visar KPMGs internationella undersökning, där 2170 av världens största företag i 22 länder deltagit. Men kvaliteten skiljer sig mycket mellan olika länder och branscher. Sverige ligger generellt väldigt bra till, med energibolag, gruvföretag och bilindustrin i täten. Skälet till varför företag arbetar med hållbarhetsfrågor och redovisar resultaten uppges vara etiska överväganden, ekonomiska faktorer, varumärkesvård, innovation och lärande.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Nobelpristagare anser att klimatmötet ska avbrytas

Båda Nobelpristagarna i ekonomi anser att det viktigaste för klimatet är att sätta igång med åtgärder som leder framåt. Nu. Handlingsförlamningen är det största problemet. Paul Romer anser att en bra start är att något större land fattar beslut om koldioxidskatt. William Nordhaus rekommenderar att klimatmötet i Katowice ajourneras och att en mindre grupp diskuterar sig fram till vilka mekanismer som kan ge resultat.