nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Miljömålsberedningen
Emma Nohrén blir ny ordförande för Miljömålsberedningen. FOTO: Fredrik Hjerling

”Det var kärleken till havet som tog mig till politiken”

Det säger Emma Nohrén, som blir ny ordförande i Miljömålsberedningen. Hon är riksdagsledamot för Miljöpartiet sedan 2014 och är utbildad marinbiolog vid Göteborgs universitet.

  • Annons 1

Emma Nohrén har kunskap inom havsfrågor och är tjänstledig från Havets Hus i Lysekil, där hon är akvariechef. Under den stora havskonferensen, som Sverige tillsammans med Fiji tog initiativ till, i New York förra året var Emma Nohrén särskilt inbjuden som talare.

Under den gångna mandatperioden har Emma Nohrén fokuserat mycket av riksdagsarbetet på havs- och vattenfrågor i sitt arbete i miljö- och jordbruksutskottet. Hon har också lett arbetet för Miljöpartiets miljöteam i riksdagen. Nohrén är ledamot i Havs- och Vattenmyndighetens insynsråd sedan 2015.

–Det var kärleken till havet som tog mig till politiken. Att nu få kombinera mitt kunnande som marinbiolog med de erfarenheter jag har från politiken tror jag skapar förutsättningar att kunna leda beredningen på bästa sätt, säger Emma Nohrén.

Läs mer här.

Läs mer: Indien löser vattenbrist med konstgjorda glaciärer

Etiketter:,

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

It-bolaget ger de anställda gratis resande hela semestern

It-bolaget Softhouse Öresund skippar att ge en pryl till sina 80 anställda i sommarpresent. Istället får alla en varsin sommarbiljett hos Skånetrafiken – med obegränsat resande hela sommaren.