nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Den svenska miljöpolitiken under lupp

OECD har påbörjat sin tredje granskning av Sveriges miljöpolitik från 2004 till 2012. I höst kommer en delegation för att träffa miljöministern, näringsliv och miljöorganisationer.

  • Annons 1

– Jag ser verkligen fram emot OECD:s granskning av vårt miljöarbete. Det är ett tillfälle för analys och reflektion av det resultat vi uppnått och vilka utmaningar vi står inför. Granskningen innebär en möjlighet att få värdefullt och kvalificerat stöd av OECD:s granskningsexperter i att utveckla vårt miljöarbete, säger miljöminister Lena Ek.

Miljödepartementet har i samarbete med berörda departement och myndigheter tagit fram ett underlag inför granskningen som nu har lämnats till den internationella organisationen OECD, Organisation for Economic Co-operation and Development. Bland annat en redovisning av hur rekommendationerna vid förra granskningen 2004 har hanterats. Havs- och vattenmyndigheten har också lämnat en särskild rapport om marina ekosystemtjänster, granskningens tema.

Miljödepartementet rapporterar att en delegation från OECD kommer till Sverige i höst. De ska bland annat träffa miljöministern, berörda tjänstemän, miljöorganisationer näringsliv, fackföreningar och oberoende experter. Våren 2014 examinerar de Sverige.

Etiketter:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Klimatet: Målen är tillräckliga – nu behövs verkstad

Debatten om politikens förutsättningar att hantera klimatfrågan, som Miljö & Utveckling arrangerade i Almedalen, ledde både till hetsig ordväxling och intressanta reflektioner. I panelen fanns Gunvor G Ericson, Svante Axelsson, Ludwig Bengtsson Sonesson och Mattias Goldmann. Du kan också se debatten, länk till filmen finns längst ned i texten.