nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Den allmänna opinionen driver företags CSR-arbete

Den allmänna opinionen och varumärkesbyggande är de största drivkrafterna för svenska företag att engagera sig i CSR-arbete, visar en underöskning.

  • Annons 1

62 procent av de tillfrågade svenska företagen säger att allmän opinion och varumärkesbyggande är de största drivkrafterna för CSR-aktiviteter. Men även medarbetarna driver på. 60 procent anser att nyrekrytering och att behålla befintlig personal är viktiga skäl. Och lika många pekar på kostnadsskäl.

Ungefär 60 procent av företagen har donerat till välgörande ändamål men endast 22 procent har medvetet köpt in lokalproducerade varor, etiskt producerade varor, eller organiska produkter.

Att dokumentera sitt CSR-arbetet är inte heller särskilt populärt. 62 procent rapporterar inte alls. Åtta procent gör det i en särskild rapport och tolv procent kombinerar CSR-initiativ med finansiell rapportering.

Undersökningen av Grant Thornton är gjord bland 600 svenska medelstora företag.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

EU satsar 100 miljoner euro på bioekonomin

Ökad cirkularitet inom bioekonomin och pengar till investeringar för att hjälpa innovationer ut på marknaden. Det är två delar i EU:s uppdaterade strategi för bioekonomi, som kom förra veckan. ”Strategin är bra” tycker Kjell Ivarsson, senior rådgivare på LRF och medlem i EU:s bioekonomipanel.

  • Annonskod Huvudspalten 4

”Studie från Karlstads universitet brister i vetenskaplighet”

Nyligen presenterades en studie från Karlstads universitet som påstod att plastmattor i bostaden ger upphov till upptag av farliga kemikalier hos gravida kvinnor. Studien är behäftad med brister som inte en vetenskaplig tidskrift borde ha accepterat, skriver Tekn Dr Lena Lundberg på PVC Forum – en sektorgrupp inom IKEM, i en debattartikel för Miljö & Utveckling.