nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Dem Collective uppmanar jeansbärare till ansvar

  • Annons 1

Det ekologiska klädföretaget Dem Collective uppmanar nu sina jeansbärare att ta ansvar. I höst släpper de kollektionen One in a thousand som består av 1000 par ekologiska jeans där vart och ett är märkt med ett nummer.

– Vi tar hand om hela kedjan bakom jeansen och ser till att de produceras på ett ansvarsfullt och miljömässigt sätt, men nu vill vi erbjuda konsumenten att ta sitt ansvar, säger Karin Stenmar, en av grundarna till Dem Collective.

Hon berättar att det kommer att finnas en webbsida där man kan logga in med sitt jeansnummer och se var andra jeansbärare i världen finns. På webbsidan kommer också tvättråd och tips för lagning att finnas, samt möjlighet att beställa extra knappar och ”reservdelar”.

– Det bidrar förhoppningsvis till att man inte slänger sina jeans utan tar hand om dem och lagar dem. Många av våra kunder vill ta ansvar men vet inte hur, detta är ett sätt.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4