nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Del av Naturvårdsverket till Östersund

Ett 80-tal jobb på Naturvårdsverket flyttas till Östersund.

  • Annons 1

Naturvårdsverket ska flyttas till Östersund. Totalt handlar det om 80 jobb och enligt generaldirektör Lars-Erik Liljelund är det naturresursavdelningen, som ansvarar för skyddet av värdefulla naturmiljöer, naturreservat och skogar, viltförvaltning samt fjäll- och friluftsfrågor som är aktuell. Enligt Lars-Erik Liljelund kommer få ur den nuvarande personalstyrkan följa med i flytten, därför behöver ny personal med samma höga kompetens rekryteras. Det kommer att ta tid och Lars-Erik Liljelund befarar att mycket av beslutsfattandet riskerar att stanna av under övergångsperioden. Även ett 30-tal arbeten på Kemikalieinspektionen utlokaliseras, men de jobben går istället till Karlstad.

Etiketter:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Klimatet: Målen är tillräckliga – nu behövs verkstad

Debatten om politikens förutsättningar att hantera klimatfrågan, som Miljö & Utveckling arrangerade i Almedalen, ledde både till hetsig ordväxling och intressanta reflektioner. I panelen fanns Gunvor G Ericson, Svante Axelsson, Ludwig Bengtsson Sonesson och Mattias Goldmann. Du kan också se debatten, länk till filmen finns längst ned i texten.