nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Del av Naturvårdsverket till Östersund

Ett 80-tal jobb på Naturvårdsverket flyttas till Östersund.

  • Annons 1

Naturvårdsverket ska flyttas till Östersund. Totalt handlar det om 80 jobb och enligt generaldirektör Lars-Erik Liljelund är det naturresursavdelningen, som ansvarar för skyddet av värdefulla naturmiljöer, naturreservat och skogar, viltförvaltning samt fjäll- och friluftsfrågor som är aktuell. Enligt Lars-Erik Liljelund kommer få ur den nuvarande personalstyrkan följa med i flytten, därför behöver ny personal med samma höga kompetens rekryteras. Det kommer att ta tid och Lars-Erik Liljelund befarar att mycket av beslutsfattandet riskerar att stanna av under övergångsperioden. Även ett 30-tal arbeten på Kemikalieinspektionen utlokaliseras, men de jobben går istället till Karlstad.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Fiskguiden 2019: Här är fiskarna du ska låta simma vidare

WWF:s konsumentguide för fisk och skaldjur är släppt. Den vittnar bland annat om att bestånden hos 4 av 10 av våra vanligaste matfiskar inte mår bra. Miljö & Utveckling listar vilka fiskar du ska undvika i disken.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Debatt: Sverige kan bli världsledande inom bio-CCS

Debatt

Sverige kan bli världsledande med bred tillämpning av bio-CCS. Med sammanlagda utsläpp på 30 miljoner ton biogen koldioxid från 38 stora punktkällor finns goda förutsättningar. Det blir dyrt i starten, men på sikt sjunker kostnaderna, skriver Kjell Andersson, näringspolitisk chef på Svebio – Svenska bioenergiföreningen.