nr-logo

Hållbarhet i praktiken

De vill minska antibiotikaanvändningen

Varför beslutar en läkare om att ge antibiotika? Det har en brittisk forskargrupp tittat närmare på och de föreslår fem åtgärder för hur man ska få läkarna att acceptera åtgärder för minskad antibiotikaanvändning- och därmed minskad spridning i miljön.

  • Annons 1

Ju större mängd antibiotika som används desto större är risken att antibiotikaresistenta bakterier uppstår. Därför är det av stor vikt att minska antibiotikaanvändningen, menar Smittskyddsinstitutet.

En brittisk forskargrupp har identifierat fem stycken kriterier för att läkare ska acceptera de åtgärder man sätter in för minskad antibiotikaanvändning.

Forskargruppen menar att allmänläkare behöver mer utbildning i vilka mediciner som bör användas och att läkarna bör tillåtas att reflektera över hur de skriver ut antibiotika. De menar också att osäkerheten kring handläggning av luftvägsinfektioner måste minska, att åtgärderna måste underlätta patientfokuserad vård och att de måste vara praktiskt genomförbara.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4