nr-logo

Hållbarhet i praktiken

De vann med fyrkantig flaska

Tänk fyrkantiga vattenflaskor istället för runda. Då går det att effektivisera transporterna ordentligt. Bakom idén ligger Emma Högström och Josefin Pettersson från Polhemsgymnasiet i Göteborg, som nu får svenska juniorvattenpriset för sin uppfinning.

  • Annons 1

Emma Högström och Josefin Pettersson från Polhemsgymnasiet kallar sin uppfinning Langena. Det är en flaska tillverkad av majsplast, men det allra fiffigaste är flaskans fyrkantiga form gör att man kan transportera 78 % mer vatten i varje last.”En kreativ lösning på ett konkret problem”, sade juryn. Emma Högström och Josefin Pettersson kommer nu att få representera Sverige i den internationella finalen Stockholm Junior Water Prize där ungdomar från 30-talet länder deltar.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

SIS uppdaterar standard – ska få fler kommuner att jobba med hållbar utveckling

Nu blir det enklare för kommuner, landsting och regioner att jobba med hållbar utveckling. Det ser flera svenska kommuner och Sveriges Ekokommuner till, genom att tillsammans med SIS uppdatera den svenska standarden för hållbar utveckling i kommuner, landsting och regioner (SS 854000) i enlighet med Agenda 2030.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Ny plan för att förbättra EU:s godkännandeförfarande av bekämpningsmedel

Europaparlamentet ska förbättra förtroendet för EU:s godkännandeförfarande av bekämpningsmedel. Parlamentet har bland annat enats om att allmänheten måste ha tillgång till de studier som används i processen med att godkänna bekämpningsmedel.