nr-logo

Hållbarhet i praktiken

De tävlar om att bli Nordisk energikommun

44 kommuner har antagit utmaningen om att bli Nordisk Energikommun 2011. Bland dem är nio svenska.

  • Annons 1

För att komma ifråga som Nordisk energikommun 2011 ska kommunen presentera ett energiprojekt, exempelvis rörande förnybar energi eller energieffektivisering, som ska visa att kommunen gör en särskild insats med banbrytande och innovativa lösningar. Lösningen ska bland annat skapa grön tillväxt och utveckling i regionen och samtidigt bidra till att förverkliga visionen om ett energisystem som är CO2-neutralt eller oberoende av fossila bränslen.

I Sverige har Göteborgs stad, Katrineholms, Lidköpings, Umeå och Ulricehamns kommuner, Västerås stad, Växjö samt Östersunds kommun (med Sundsvall och Trondheim som medsökande) anmält sig till tävlingen. Vilka kommuner som nominerats kommer att offentliggöras i mitten av mars. Tävlingen drogs igång den 25 oktober i fjol av de nordiska energiministrarna för att stödja och synliggöra de nordiska kommunernas satsningar på hållbara energi- och klimatlösningar.

Etiketter:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

It-bolaget ger de anställda gratis resande hela semestern

It-bolaget Softhouse Öresund skippar att ge en pryl till sina 80 anställda i sommarpresent. Istället får alla en varsin sommarbiljett hos Skånetrafiken – med obegränsat resande hela sommaren.