nr-logo

Hållbarhet i praktiken

De snålaste bilarna– här är listan

Den bensindrivna bil som ger lägst utsläpp av koldioxid är Toyota Prius 1.8 HSD. Dieselbilen som släpper ut minst koldioxid heter Smart Fortwo CDI. Alt enligt Nybilsguidens senaste kartläggning.

  • Annons 1

Nybilsguiden tas fram årligen av Konsumentverket, i samarbete med Trafikverket och Naturvårdsverket och här ingår alla de vanligaste nya personbilarna i Sverige, modell för modell, med uppgifter om bränsleförbrukning, miljöklass, skatt, cirkapris med mera. Totalt omfattar guiden 2 109 bilmodeller. Broschyren innehåller pckså särskilda listor för miljöbilar samt de bensin- respektive dieselbilar som ger lägst utsläpp av koldioxid. Brschyren innehåller särskilda listor för miljöbilar samt de bensin- respektive dieselbilar som ger lägst utsläpp av koldioxid.

Den bensindrivna bil som ger upphov till lägst utsläpp av koldioxid är Toyota Prius 1.8 HSD. Den släpper i genomsnitt ut 89 gram koldioxid per kilometer. Den minst klimatpåverkande dieselbilen heter Smart Fortwo CDI, med en utsläppsnivå på 86 gram per kilometer.

För hela guiden: www.konsumentverket.se

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Så dålig är luften för cykelpendlare i Stockholm

Gång- och cykelpendlare exponeras för stora mängder luftföroreningar under rusningstrafik i Stockholm. Enligt en ny studie av Folksam utsätts de för nästan sex gånger så höga nivåer av luftföroreningar som stockholmare i snitt.