nr-logo

Hållbarhet i praktiken

De minskade utsläppen med 80 procent

Från 7,3 till 1,5 ton koldioxid per person och år år. Det blev resultatet i projektet One Tonne Life där en familj i Hässelby gjort allt för att minska sina koldioxidutsläpp under ett halvår.

  • Annons 1

Familjen Lindell har under ett halvår lyckats minska sina utsläpp med nära 80 procent. Målet var att komma ned till ett ton koldioxid per person och år. Det motsvarar den nivå som sannolikt krävs för att undvika allvarliga klimatförändringar. Transporter och elförbrukning var de områden där familjen gjorde störst framsteg. Det tredje området var mat där man lyckades minska utsläppen ordentligt genom att inte slänga mat och byta ut vissa varor som exempelvis kött och mejeriprodukter.

– Ner till 2,5 ton behövde vi inte göra några större kompromisser med vårt vanliga liv. Sen blev det tuffare. Att leva på 1,5-tonsnivån var med våra mått mätt en extrem vardag, säger Alicja Lindell. 

One Tonne Life är ett projekt där A-hus, Vattenfall och Volvo Personvagnar tillsammans med sina branschpartners ICA och Siemens skapat förutsättningarna för ett klimatsmart hushåll.

Etiketter:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4