nr-logo

Hållbarhet i praktiken

hållbart ledarskap
Vinnaren utses av en jury och kommer att tillkännages vid NMC:s galakväll i Stockholm den 15 oktober 2018.

De har chans att vinna priset Hållbart Ledarskap

Efter en öppen nomineringsprocess har NMC Nätverket för Hållbart Näringslivs styrelse enats om tre slutkandidater inom olika branscher som konkurrerar om priset Hållbart Ledarskap 2018.

  • Annons 1

Finalisterna är Azita Shariati, vd för Sodexo, Eva Karlsson, vd för Houdini Sportswear och Lars Appelqvist, vd för Löfbergs.

Priset Hållbart Ledarskap delas årligen ut av NMC Nätverket för Hållbart Näringsliv för att belöna en person som genom kompetent ledarskap medverkat till ett framgångsrikt hållbarhetsarbete i sin organisation och/eller samhället i stort.

Insatsen ska präglas av framåtanda, nytänkande och affärsmässighet. Personen i fråga ska vara verksam i Sverige samt inte ha hållbarhet som sin huvudsakliga arbetsuppgift.

Tydligt integrerat i affären

– Det som är extra intressant med årets slutkandidater är att hållbarhet är en så tydligt integrerad del av affären. Samtliga slutkandidater brinner personligen för hållbarhetsarbetet och visar på ett starkt personligt engagemang. De är därmed sanna förebilder i sina organisationer men även i hela värdekedjan, säger Cecilia Pfannenstill, vice styrelseordförande för NMC Nätverket för Hållbart Näringsliv, och fortsätter:

– I vår bedömning har vi bland annat tittat på kandidaternas förmåga att leda och förverkliga sina hållbarhetvisioner och mål, hur kandidaterna har verkat för att integrera hållbarhet i företagets affärsutveckling, affärsmodell eller operativa arbete utefter värdekedjan, samt på vilket sätt kandidaternas insatser präglas av framåtanda och nytänkande.

Läs mer om priset här.

Läs mer: Svenskt Outdoor-företag ska bli först i världen att hålla sig inom de planetära gränserna

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Nobelpristagare anser att klimatmötet ska avbrytas

Båda Nobelpristagarna i ekonomi anser att det viktigaste för klimatet är att sätta igång med åtgärder som leder framåt. Nu. Handlingsförlamningen är det största problemet. Paul Romer anser att en bra start är att något större land fattar beslut om koldioxidskatt. William Nordhaus rekommenderar att klimatmötet i Katowice ajourneras och att en mindre grupp diskuterar sig fram till vilka mekanismer som kan ge resultat.