nr-logo

Hållbarhet i praktiken

De gör asfalt av takpapp

Idag hamnar stora mängder takpapp på demoni. Nu har Renova börjat samla upp takpappen för att omvandla den till asfalt.

  • Annons 1

Takpapp, även kallat tjärpapp görs idag av oljeprodukter och har hittills inte återvunnits i någon större utsträckning. Men nu finns möjligheten för byggare och andra i Västsverige att lämna sitt utsorterade takpapp för återvinning. Takpapp som sorteras ut separat kan nämligen återvinnas till råvara för asfaltproduktion, vilket innebär att användningen av jungfrulig olja minskar.

Renova kommer även själva att sortera ut takpapp ur det blandade byggavfall som kommer in till sorteringsanläggningarna. Metoden som omvandlar takpappen till asfalt har tagits fram av Tarpeter Recycling.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

SIS uppdaterar standard – ska få fler kommuner att jobba med hållbar utveckling

Nu blir det enklare för kommuner, landsting och regioner att jobba med hållbar utveckling. Det ser flera svenska kommuner och Sveriges Ekokommuner till, genom att tillsammans med SIS uppdatera den svenska standarden för hållbar utveckling i kommuner, landsting och regioner (SS 854000) i enlighet med Agenda 2030.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Ny plan för att förbättra EU:s godkännandeförfarande av bekämpningsmedel

Europaparlamentet ska förbättra förtroendet för EU:s godkännandeförfarande av bekämpningsmedel. Parlamentet har bland annat enats om att allmänheten måste ha tillgång till de studier som används i processen med att godkänna bekämpningsmedel.