nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Han startar Nordens första elbåtsuthyrning

Exemplen på delandeekonomin blir allt fler. Nu sprider sig konceptet ut på vattnet.

René Heunen, vd och grundare för Bookaboat
  • Annons 1

Cykelutlåningen har exploderat i nästan alla Europas större städer. Du tar en cykel där du behöver den och parkerar sedan på en annan plats i staden där nästa person tar över. Biluthyrarna och bilpoolerna som jobbar på det här sättet blir också fler och utlåning av boende via tjänster som Airbnb i har tagit över världen. Nu sprider sig trenden ut på vattnet. I Malmö finns numera Nordens första elbåtsuthyrning, Bookaboat. Verksamheten har varit igång sedan i våras.

– I Holland är uthyrning av elbåtar vanligt förekommande. När jag kom till Sverige 2012 saknade jag att det inte fanns något motsvarande här. Jag letade men hittade inget liknande alls i Norden, berättar vd och grundare René Heunen.

Konceptet bygger på självservice, den som hyr både bokar, aktiverar, kör och returnerar båten på egen hand.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Nytt forskningsbegrepp ska få människor att se naturens värde

Genom att prata om ”naturens bidrag till människor” istället för ekosystemtjänster, kan naturens värde för människan ses ur ett mer komplett perspektiv. Det föreslår trettio internationella experter kopplade till FN:s vetenskapliga expertpanel för biologisk mångfald, IPBES.

  • Annonskod Huvudspalten 4