nr-logo

Hållbarhet i praktiken

De blev miljöbästa hyrbilsföretag

De har vunnit flera år i rad. Även i år utser Gröna bilister Hertz till Sveriges miljöbästa hyrbilsföretag.

  • Annons 1

En trend för i år är dock att de andra hyrbilsföretagen börjar knappa in. Höjd miljömedvetenhet inom branschen har gjort att avståndet mellan dem och Hertz blir allt mindre.

– Hertz är bäst, framför allt genom att inte ha några plumpar alls. De har många miljöbilar som hyrs ut utan merkostnad. De ser till att miljöbilarna tankas rätt, hjälper kunden att minska sin förbrukning och erbjuder klimatkompensation av bilarnas utsläpp. Men hela branschen har tagit stormsteg framåt på bara ett år, så det finns ingen som helst anledning att som hyrbilskund inte ställa mycket höga miljökrav, säger Cecilia Carlqvist, Gröna Bilisters vd.

Rankningen utgår från en enkät som skickas ut till tio hyrbilsföretag. I den får företagen bland annat svara på frågor kring hur stor andel av fordonsflottan som är miljöbilar och om kunder och personal erbjuds miljörelaterad utbildning, exempelvis i sparsam körning.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4