nr-logo

Tidningen för miljöproffs

De är bästa avfallskommunen

I en ny rapport presenterar Avfall Sverige statistik om svensk avfallshantering på läns- och kommunnivå. Här vägs även kundernas nöjdhet in.

  • Annons 1

I rapporten Hushållsavfall i siffror har Avfall Sverige publicerat kommunernas avfallsavgifter, hur mycket avfall som samlas in och hur nöjda kunderna är med avfallshanteringen. Det kan exempelvis handla om hämtning av kärl- och säckavfall, besök på återvinningscentraler och tillgänglighet. Även förtroende för och information om kommunens återvinning ingår. Vägs resultaten från kundundersökningar samman blev Borlänge bästa kommun. 89 procent av kunderna är nöjda med vad kommunen erbjuder. På andra plats hamnar Sollefteå med 87 procent, tätt följt av Falun på 85 procent.

Gotland visade sig vara bäst på materialåtervinning, här går nästan 60 procent av hushållsavfallet till materialåtervinning. Nästan alla kommuner i topp har utsortering av matavfall till central anläggning för biologisk återvinning, kompostering eller rötning.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Nytt index mäter luftkvaliteten i europas städer

Vill du veta hur ren luften är där du bor? Nu lanserar Europeiska miljöbyrån ett index som bygger på 2 000 mätstationer runt om i Europa.
– Luftutsläppen är en osynlig mördare, sade EU-kommissionär Karmenu Vella i samband med att indexet släpptes.

  • Annonskod Huvudspalten 4