nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Dataprogram minskade resutsläpp med 30 procent

  • Annons 1

Att göra en reseprofil, sätta upp mål för minskade koldioxidutsläpp och följa sina resultat kan få många att åka kollektivt. Det visar projektet Grön pendling där en grupp anställda på Volvo under en månad testat ett datasystem, skriver Computer Sweden. Systemet är utvecklat av Volvo it och består av ett program i datorn där användaren gör en reseprofil. I mobilen kan användaren sedan registrera färdsätt, start och slut för resan samt se koldioxidförbrukningen.

Under projektet minskade koldioxidutsläppen med 30 procent. Att projektet blev så lyckat beror enligt Kerstin Hanson på Volvo it att testpersonerna upplevde att de blev mer miljömedvetna och att systemet fick många att börja åka buss.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Nytt webbverktyg ska öka jämställdheten på arbetsplatsen

Ett forskningsprojekt vid Luleå tekniska universitet har utvecklat ett nytt webbverktyg, ”Förändringsrutan” ska hjälpa organisationer att få jämställdhetsarbetet att bli en del av den ordinarie verksamheten och det dagliga arbetet.