nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Databas marknadsför svensk miljöteknik

Inom kort öppnar Envirobase, en databas som ska samla grundläggande information om svenska miljöteknikföretag.

  • Annons 1

Informationen från databasen visas till en början på tio olika webbplatser genom de partners som anslutit sig till Envirobase, samt via den internationellt riktade portalen www.envirosweden.se.

Varje företag som finns i Envirobase administrerar sin egen företagsinformation samt kopplar sig till de referensobjekt man levererat teknik till.

Enligt Johhan Strandberg, som är den som tagit initiativ till arbetet med databasen, innebär relationerna samt den stora spridningen att intressenter och besökare får fler ingångar till att hitta rätt svensk leverantör eller kompetens.

Företagen får dessutom tillgång till värdefull statistik och information om utländska studiebesök som vill komma och titta på deras teknik.

– I dag är det är många som jobbar med att marknadsföra svensk miljöteknik i utlandet, berättar Johan Strandberg. Genom att förse de här människorna med bra information vill vi göra det möjligt för så många som möjligt att visa upp det vi är bra på i Sverige!

Partners i Envirobase är:

Green Gothenburg, Sustainable Småland, Sustainable Business Hub, Green Business Region, Cleantech Östergötland, RECO Baltic 21 Tech, Stockholm Cleantech, Sustainable Umeå, Skellefteå Convention Bureau, Sustainable Sweden South East.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Naturnära bolag bättre än stadsnära på biologisk mångfald

Naturnära företag är bättre på att redovisa sin påverkan på den biologiska mångfalden, jämfört med de bolag som är verksamma längre från naturen. Det visar en undersökning gjord bland Sveriges 100 största bolag.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sveriges landsting får 70 procent fossiloberoende personbilsflotta 2019

Miljöfordonsdiagnos nya rapport visar att Sveriges landsting beräknas nå målet 70 procent fossiloberoende personbilsflotta redan i år. Vi börjar därmed närma oss målet om att Sveriges transportsektor ska minska sin klimatpåverkan med 70 procent till år 2030.