nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Databas marknadsför svensk miljöteknik

Inom kort öppnar Envirobase, en databas som ska samla grundläggande information om svenska miljöteknikföretag.

  • Annons 1

Informationen från databasen visas till en början på tio olika webbplatser genom de partners som anslutit sig till Envirobase, samt via den internationellt riktade portalen www.envirosweden.se.

Varje företag som finns i Envirobase administrerar sin egen företagsinformation samt kopplar sig till de referensobjekt man levererat teknik till.

Enligt Johhan Strandberg, som är den som tagit initiativ till arbetet med databasen, innebär relationerna samt den stora spridningen att intressenter och besökare får fler ingångar till att hitta rätt svensk leverantör eller kompetens.

Företagen får dessutom tillgång till värdefull statistik och information om utländska studiebesök som vill komma och titta på deras teknik.

– I dag är det är många som jobbar med att marknadsföra svensk miljöteknik i utlandet, berättar Johan Strandberg. Genom att förse de här människorna med bra information vill vi göra det möjligt för så många som möjligt att visa upp det vi är bra på i Sverige!

Partners i Envirobase är:

Green Gothenburg, Sustainable Småland, Sustainable Business Hub, Green Business Region, Cleantech Östergötland, RECO Baltic 21 Tech, Stockholm Cleantech, Sustainable Umeå, Skellefteå Convention Bureau, Sustainable Sweden South East.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Analys: Vem får stämma EU för otillräckliga klimatmål?

EU:s klimatmål är otillräckliga, menar en samisk ungdomsorganisation och ett flertal personer som berörs av klimatförändringar världen över. EU-domstolen har dock beslutat att avvisa deras talan och därmed inte pröva frågan i sak. JP Infonets redaktör och jurist Fanny Vesterberg analyserar talesrättsreglerna.

Energimyndigheten – lyft fram energirådgivningen!

Debatt

Rådgivning i energifrågor, så kallade EKR-verksamheter, behöver visa att de finns och därför bland annat öka synligheten på sociala medier. Energimyndigheten bör också lyfta fram rådgivningen gentemot andra myndigheter. Det menar Are Kjeang, universitetsadjunkt, Karlstads universitet, i en debattartikel hos Miljö & Utveckling.

  • Annonskod Huvudspalten 4