nr-logo

Hållbarhet i praktiken

FOTO: Go Bike

Danskar rullar fram på elcyklar

Elcyklar utrustade med läsplattor med inbyggd gps blir en del av Köpenhamns kollektivtrafik.

  • Annons 1

Danskarna är kända för att vara ett cyklande folk och nu är tanken att ännu fler ska välja cykeln framför andra transportmedel. Elcyklar från tillverkaren Go Bike ska integreras i Köpenhamns kollektivtrafik.

Många storstäder har infört lånecyklar men Köpenhamn blir först med elcyklar som dessutom är utrustade med en läsplatta med inbyggd gps till hjälp att planera resan.

Med det vanliga busskortet kan resenärer välja att fortsätta sin resa med cykel och cyklarna ska även kunna bokas i förväg.

Etiketter:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Klimatet: Målen är tillräckliga – nu behövs verkstad

Debatten om politikens förutsättningar att hantera klimatfrågan, som Miljö & Utveckling arrangerade i Almedalen, ledde både till hetsig ordväxling och intressanta reflektioner. I panelen fanns Gunvor G Ericson, Svante Axelsson, Ludwig Bengtsson Sonesson och Mattias Goldmann. Du kan också se debatten, länk till filmen finns längst ned i texten.