nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Dansk räknesnurra omsätter samhällsnytta i pengar

Företag som anställer personer som haft svårt att hitta jobb bidrar till samhällsekonomin – men hur mycket? Nu kan danska företag få svar på frågan.

  • Annons 1

I slutet av februari lanserades en räknesnurra som visar den sammanlagda effekten av minskade bidrag och ökade skatteintäkter. Bakom räknesnurran står Virksomhedsforum for Socialt Ansvar (VFSA) och Cabi, en ideell organisation som ger råd om och skapar verktyg för hur man på ett framgångsrikt sätt kan anställa personer som har svårt att komma in på arbetsmarknaden. Målet med beräkningsverktyget är att visa fördelarna för både företag och samhälle när fler får jobb.

– Resultatet kan företagen till exempel använda som ett komplement i sin hållbarhetsrapportering, säger Christina Schultz, verksamhetsansvarig på VFSA.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

PFAS kan kosta Sverige 50 miljarder kronor per år

Högfluorerade ämnen (PFAS) kan skapa stora kostnader för samhället. På europanivå handlar det om över 50 miljarder euro, varav miljöskador i Sverige beräknas kunna kosta samhället mellan 18 miljoner och 5 miljarder euro (cirka 50 miljarder kronor) på år. Det visar en ny rapport från Nordiska ministerrådet.