nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Dansk räknesnurra omsätter samhällsnytta i pengar

Företag som anställer personer som haft svårt att hitta jobb bidrar till samhällsekonomin – men hur mycket? Nu kan danska företag få svar på frågan.

  • Annons 1

I slutet av februari lanserades en räknesnurra som visar den sammanlagda effekten av minskade bidrag och ökade skatteintäkter. Bakom räknesnurran står Virksomhedsforum for Socialt Ansvar (VFSA) och Cabi, en ideell organisation som ger råd om och skapar verktyg för hur man på ett framgångsrikt sätt kan anställa personer som har svårt att komma in på arbetsmarknaden. Målet med beräkningsverktyget är att visa fördelarna för både företag och samhälle när fler får jobb.

– Resultatet kan företagen till exempel använda som ett komplement i sin hållbarhetsrapportering, säger Christina Schultz, verksamhetsansvarig på VFSA.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Miljöstrategipriset – nu lite mindre cirkulärt

Vinnaren av Miljöstrategipriset får inte bara ära, diplom och blommor. En statyett av konstnären Helena Byström ingår också, nytt för i år är att det inte längre är ett vandringspris utan att statyetten stannar hos vinnaren. Detta gör den förstås lite mindre cirkulär – men den är fortfarande skapad av återvunnet material.

  • Annonskod Huvudspalten 4