nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Danmark och Sverige samarbetar inför Köpenhamn

  • Annons 1

Sverige tar över ordförandeskapet i EU den 1 juli och Danmark står värd för klimatmötet i Köpenhamn i december. Statsminister Fredrik Reinfeldt och Danmarks nytillträdde statsminister Lars Løkke Rasmussen träffades därför i Stockholm för att diskutera ett fortsatt svenskt-danskt samarbete.

– Vi kommer att jobba axel mot axel när det gäller klimatfrågan under höst inför Köpenhamnsmötet, säger Fredrik Reinfeldt.

Lars Løkke Rasmussen påpekade att det är viktigt att EU höjer ambitionsnivån inför klimatmötet och att det är bra för Danmark att ha ett gott samarbete med Sverige som är ordförandeland.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Naturnära bolag bättre än stadsnära på biologisk mångfald

Naturnära företag är bättre på att redovisa sin påverkan på den biologiska mångfalden, jämfört med de bolag som är verksamma längre från naturen. Det visar en undersökning gjord bland Sveriges 100 största bolag.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sveriges landsting får 70 procent fossiloberoende personbilsflotta 2019

Miljöfordonsdiagnos nya rapport visar att Sveriges landsting beräknas nå målet 70 procent fossiloberoende personbilsflotta redan i år. Vi börjar därmed närma oss målet om att Sveriges transportsektor ska minska sin klimatpåverkan med 70 procent till år 2030.