nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Danmark och Sverige samarbetar inför Köpenhamn

  • Annons 1

Sverige tar över ordförandeskapet i EU den 1 juli och Danmark står värd för klimatmötet i Köpenhamn i december. Statsminister Fredrik Reinfeldt och Danmarks nytillträdde statsminister Lars Løkke Rasmussen träffades därför i Stockholm för att diskutera ett fortsatt svenskt-danskt samarbete.

– Vi kommer att jobba axel mot axel när det gäller klimatfrågan under höst inför Köpenhamnsmötet, säger Fredrik Reinfeldt.

Lars Løkke Rasmussen påpekade att det är viktigt att EU höjer ambitionsnivån inför klimatmötet och att det är bra för Danmark att ha ett gott samarbete med Sverige som är ordförandeland.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sju nya ordförande för Sis tekniska kommittéer

Sis, Swedish Standards Institute, har 293 tekniska kommittéer som arbetar med att utveckla standarder inom allt från socialt ansvarstagande och Internet of Things. Nyligen fick sju av kommittéerna ny ordförande. Här är de.