nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Danmark och Sverige samarbetar inför Köpenhamn

  • Annons 1

Sverige tar över ordförandeskapet i EU den 1 juli och Danmark står värd för klimatmötet i Köpenhamn i december. Statsminister Fredrik Reinfeldt och Danmarks nytillträdde statsminister Lars Løkke Rasmussen träffades därför i Stockholm för att diskutera ett fortsatt svenskt-danskt samarbete.

– Vi kommer att jobba axel mot axel när det gäller klimatfrågan under höst inför Köpenhamnsmötet, säger Fredrik Reinfeldt.

Lars Løkke Rasmussen påpekade att det är viktigt att EU höjer ambitionsnivån inför klimatmötet och att det är bra för Danmark att ha ett gott samarbete med Sverige som är ordförandeland.

Etiketter:,

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Analys: Vem får stämma EU för otillräckliga klimatmål?

EU:s klimatmål är otillräckliga, menar en samisk ungdomsorganisation och ett flertal personer som berörs av klimatförändringar världen över. EU-domstolen har dock beslutat att avvisa deras talan och därmed inte pröva frågan i sak. JP Infonets redaktör och jurist Fanny Vesterberg analyserar talesrättsreglerna.

Energimyndigheten – lyft fram energirådgivningen!

Debatt

Rådgivning i energifrågor, så kallade EKR-verksamheter, behöver visa att de finns och därför bland annat öka synligheten på sociala medier. Energimyndigheten bör också lyfta fram rådgivningen gentemot andra myndigheter. Det menar Are Kjeang, universitetsadjunkt, Karlstads universitet, i en debattartikel hos Miljö & Utveckling.