nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Danmark först ut med CO2-neutral solcellsfabrik

  • Annons 1

Till sommaren ska världens första koldioxidneutrala solpanelsfabrik stå färdig i Holeby på danska Själland. Anläggningen byggs på ett 180 000 kvadratmeter stort område, och fabriken ska uppta omkring 20 procent av ytan. Resten av området kommer att täckas av solpaneler, som ska förse fabriken med energi.

Det är företaget Dansk Solenergi som står bakom satsningen, som involverar produktion av solpaneler med kristallina celler och tunnfilmsceller samt system som genererar el och varmluft från solpaneler.

Företaget planerar också att samarbeta med andra miljöteknikföretag för att hitta lösningar som minskar energibehovet i solcellsproduktionen.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Kemikalieinspektionen försvarar beslut om bekämpningsmedel

Myndigheten försvarar det kritiserade beslutet om att tillåta växtskyddsmedlet Gaucho i sockerbetsodlingar. Dispensen för medlet som innehåller neonikotinoider gäller i fyra månader under våren 2019 och kan skada bin.

  • Annonskod Huvudspalten 4