nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Danmark först ut med CO2-neutral solcellsfabrik

  • Annons 1

Till sommaren ska världens första koldioxidneutrala solpanelsfabrik stå färdig i Holeby på danska Själland. Anläggningen byggs på ett 180 000 kvadratmeter stort område, och fabriken ska uppta omkring 20 procent av ytan. Resten av området kommer att täckas av solpaneler, som ska förse fabriken med energi.

Det är företaget Dansk Solenergi som står bakom satsningen, som involverar produktion av solpaneler med kristallina celler och tunnfilmsceller samt system som genererar el och varmluft från solpaneler.

Företaget planerar också att samarbeta med andra miljöteknikföretag för att hitta lösningar som minskar energibehovet i solcellsproduktionen.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sju nya ordförande för Sis tekniska kommittéer

Sis, Swedish Standards Institute, har 293 tekniska kommittéer som arbetar med att utveckla standarder inom allt från socialt ansvarstagande och Internet of Things. Nyligen fick sju av kommittéerna ny ordförande. Här är de.