nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Danmark först ut med CO2-neutral solcellsfabrik

  • Annons 1

Till sommaren ska världens första koldioxidneutrala solpanelsfabrik stå färdig i Holeby på danska Själland. Anläggningen byggs på ett 180 000 kvadratmeter stort område, och fabriken ska uppta omkring 20 procent av ytan. Resten av området kommer att täckas av solpaneler, som ska förse fabriken med energi.

Det är företaget Dansk Solenergi som står bakom satsningen, som involverar produktion av solpaneler med kristallina celler och tunnfilmsceller samt system som genererar el och varmluft från solpaneler.

Företaget planerar också att samarbeta med andra miljöteknikföretag för att hitta lösningar som minskar energibehovet i solcellsproduktionen.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Vegetariskt valgodis från Alliansen

Alliansens förslag till klimat- och miljöpolitik domineras av morötter, alltså stöd av olika slag, som bonus för miljöbilar. Därmed har Moderaternas politik fått stort genomslag. Med ett grönt spår för företagande, får även Centerpartiets politik genomslag, medan några av Liberalernas och Kristdemokraternas hjärtefrågor fått stryka på foten.