nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Dåligt genomslag för EUs klimatpaket

  • Annons 1

Få medlemsländer har infört överenskommelserna i EUs klimatpaket i sin nationella lagstiftning. Det visar en rapport från Institute for European Environmental Policy (IEEP). Paketet, som klubbades igenom i slutet av förra året, innehåller olika mål som ska uppnås till 2020. Enligt Catherine Bowyer, en av författarna till rapporten, måste medlemsländerna inom de närmsta 12 månaderna vidta åtgärder för att omforma sina energisystem för att klimatambitionerna för 2020 ska bli verklighet.

Sverige och Tyskland nämns bland de få länder som redan infört lagar baserade på klimatpaketet.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sverige bäst på jämställdhet

Sverige är bäst i Europa på jämställdhet. Det visar färska siffror från det det europeiska jämställdhetsinstitutet EIGE. Men även om Sverige ligger i topp så finns det stora utmaningar under ytan.

Christoffer Bergfors årets hållbara ledare

Hamburgerkedjan Max Burgers vice vd Christoffer Bergfors har utnämnts till årets hållbara ledare av nätverket för Hållbart Näringsliv.
– Det känns fantastiskt kul och ger mig en sporre att göra mer och visa att det går att göra hållbarhet lönsamt, sade Christoffer Bergfors under prisceremonin.