nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Dåligt genomslag för EUs klimatpaket

  • Annons 1

Få medlemsländer har infört överenskommelserna i EUs klimatpaket i sin nationella lagstiftning. Det visar en rapport från Institute for European Environmental Policy (IEEP). Paketet, som klubbades igenom i slutet av förra året, innehåller olika mål som ska uppnås till 2020. Enligt Catherine Bowyer, en av författarna till rapporten, måste medlemsländerna inom de närmsta 12 månaderna vidta åtgärder för att omforma sina energisystem för att klimatambitionerna för 2020 ska bli verklighet.

Sverige och Tyskland nämns bland de få länder som redan infört lagar baserade på klimatpaketet.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Nytt webbverktyg ska öka jämställdheten på arbetsplatsen

Ett forskningsprojekt vid Luleå tekniska universitet har utvecklat ett nytt webbverktyg, ”Förändringsrutan” ska hjälpa organisationer att få jämställdhetsarbetet att bli en del av den ordinarie verksamheten och det dagliga arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.