nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Dåligt genomslag för EUs klimatpaket

  • Annons 1

Få medlemsländer har infört överenskommelserna i EUs klimatpaket i sin nationella lagstiftning. Det visar en rapport från Institute for European Environmental Policy (IEEP). Paketet, som klubbades igenom i slutet av förra året, innehåller olika mål som ska uppnås till 2020. Enligt Catherine Bowyer, en av författarna till rapporten, måste medlemsländerna inom de närmsta 12 månaderna vidta åtgärder för att omforma sina energisystem för att klimatambitionerna för 2020 ska bli verklighet.

Sverige och Tyskland nämns bland de få länder som redan infört lagar baserade på klimatpaketet.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

”Studie från Karlstads universitet brister i vetenskaplighet”

Nyligen presenterades en studie från Karlstads universitet som påstod att plastmattor i bostaden ger upphov till upptag av farliga kemikalier hos gravida kvinnor. Studien är behäftad med brister som inte en vetenskaplig tidskrift borde ha accepterat, skriver Tekn Dr Lena Lundberg på PVC Forum – en sektorgrupp inom IKEM, i en debattartikel för Miljö & Utveckling.

  • Annonskod Huvudspalten 4