nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Dags att satsa i Spanien

  • Annons 1

Svenska miljöteknikföretag har goda möjligheter att hitta kunder i Spanien, enligt svenska exportrådet. Spanien har både vilja och möjligheter att satsa på miljöförbättringar och måste även till följd av EU-direktiv investera mer i miljötekniska lösningar. Miljön prioriterades även högt under valkampanjen av den nu sittande socialdemokratiska regeringen PSOE, som försäkrade att miljöfrågorna skulle ges betydligt större utrymme när de kom till makten.

– Nu finns viljan, kapitalet och kraven från EU för att ta tag i miljöinvesteringarna. Det är med andra ord perfekt timing för svenska miljöteknikföretag att satsa på den spanska marknaden, säger Pontus Broddner, handelssekreterare på Exportrådet Spanien.

Etiketter:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Hemlig klimatdata försvårar omställningen

Klimatdata som inte är offentliga gör att det är svårt att diskutera vilka klimatsatsningar som är bäst. Därmed ökar risken för misstag vid den stora omställningen. Stefan Wirsenius vid Chalmers tekniska högskola är kritisk till att institut och företag inte alltid presenterar sina beräkningar.